Website Maker
Veelgestelde vragen

Is acupunctuur veilig?

    Een acupunctuurbehandeling uitgevoerd door een bedreven acupuncturist is veilig. Acupunctuur is gestoeld op een rijke ervaring die door de eeuwen heen is opgebouwd en geperfectioneerd. Bovendien zorgen de sterielewegwerpnaalden  ervoor dat een kans op infectie onmogelijk is.

Is acupunctuur pijnlijk?

    Acupunctuurnaalden hebben ongeveer de dikte van een haar, zodat de kans op pijn nagenoeg onbestaande is. Meestal voel je een dof gevoel, tintelingen of warmte die zich over de lengte van de meridiaan kunnen verspreiden.

Een acupunctuurbehandeling is doorgaans een ontspannende aangelegenheid die het lichaam de kans geeft zich te herstellen.

Waarom naalden?

    Om de acupunctuurpunten nauwkeurig en effectief te kunnen stimuleren en voor een langdurige helende werking worden fijne naalden gebruikt die nauwelijks voelbaar zijn. Indien gewenst is er keuze voor andere behandelingswijzen zoals drukpuntmassage, guasha, cupping, moxa ... Ook kunnen kinderen en baby's behandeld worden met Shonishin, een Japanse vorm van kinderacupunctuur zonder naalden en dit voor de meest uiteenlopende klachten.

Hoe ziet een behandeling eruit?

    Eerst vindt een intakegesprek plaats, waarbij de voornaamste klachten en medische historiek worden overlopen. Hierna wordt overgegaan tot een polsdiagnose en lichaamsdiagnose (vnl. buikdiagnose), waarbij gespannen of gevoelige zones worden bepaald. Op basis van deze informatie wordt een behandelplan opgesteld. Hierna worden punten geprikt die het lichaam balanceren en die de klacht en/of de vaststellingen (spanningen, gevoeligheid) oplossen of verlichten.


 

Zijn er bijwerkingen?

    Dankzij de zelfregulerende werking heeft een acupunctuurbehandeling geen bijwerkingen en kan ze een reguliere behandeling ondersteunen en genezing helpen versnellen. Acupunctuur heeft bovendien een onstpannende werking op lichaam en geest, waardoor genezing juist in optimale omstandigheden kan plaatsvinden. 

Telefoon

Vast:      +31 (0)164 764044
Mobiel: +31 (0)631 680084