https://mobirise.com/


Japanse acupunctuur

In de Japanse acupunctuur staat de buik, de hara centraal

    Acupunctuur is in Japan geïntroduceerd rond de 7e eeuw na Christus. Sindsdien heeft de Japanse acupunctuur zich los van de Chinese acupunctuur ontwikkeld.
In het oude Japan werden shiatsu en acupunctuur bovendien veel door blinden uitgeoefend. Hierdoor wordt in de Japanse acupunctuur meer de nadruk gelegd op het gevoel. Bij de diagnose staat dan het onderzoek van het lichaam en in het bijzonder de buik of hara centraal omdat alle meridianen door de buikzone lopen.
Bij de behandeling is er ook meer aandacht voor het voelen en zijn de behandeltechnieken heel verfijnd.


Toyohari


Dit is een heel verfijnde stijl gebaseerd op de vijf elementen waarbij de pols en de hara centraal staan. Staat bekend om de geraffineerde naaldtechniek waarbij de naald nauwelijks de huid doorprikt.

Kiiko Matsumoto stijl


Kiiko Matsumoto heeft een acupunctuurstijl ontwikkeld uit verschillende Japanse stijlen en is voornamelijke beïnvloed door Yoshio Manaka en haar meester Kyoshi Nagano. In deze stijl ligt de nadruk op de gevoelige zones van de hara, de nek en het lichaam in het geheel. Het lichaam wordt gebruikt als een klankbord om de effectiviteit van de behandeling te evalueren.


Integrated Synergy Therapeutics


Masaaki Nakano heeft een vereenvoudigde eigen stijl die enigszins beïnvloed is door zijn meester Kiyoshi Nagano en Kiiko Matsumoto. Door middel van specifieke meridiaanpunten en een speciale naaldtechniek worden minder naalden tijdens de behandeling gebruikt, waardoor de effectiviteit van de behandeling toeneemt.
Telefoon

Vast:      +31 (0)164 764044
Mobiel: +31 (0)631 680084